O prevari, manipulaciji te moći afirmacije provjerite večeras na Ganzu!

18.i 19. rujna u Velikoj dvorani Teatra &TD pogledajte predstavu Imitation of Life, švicarskog umjetnika Borisa Nikitina. Početak je u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Lažni dnevnici, lažne slike, lažna izvješća tajnih službi, lažni znanstveni protokoli, lažne biografije, lažni dokumenti – u jednom se trenutku vjerovalo da su svi oni istiniti. Tek u trenutku kada je otkriveno da su lažni postalo je jasno da stvarnost može zavarati. U dokumentarnoj predstavi o prevari, manipulaciji i moći afirmacije Boris Nikitin razmišlja o fikciji i stvarnosti. Glavni su akteri ove drame dva glumca i krivotvoritelj. Oni su imitatori koji se mogu predstavljati kao netko drugi. Imitation of life kazališno je balansiranje između točnosti i netočnosti informacija. Duboko djelo koje ukazuje na podrijetlo naše sumnje da stvari možda i nisu onakve kakvima se čine.

Većina projekata Borisa Nikitina  bavi se upravo pitanjem što je stvarnost. Na kojim se kodovima, sporazumima i pravilima temelji naša ideja stvarnosti? U projektima B. Nikitina uglavnom se radi o konstrukciji stvarnosti i identiteta.

Ganz vam predstavlja Borisa Nikitina u suradnji s Festivalom Culturescapes Balkan 2013. i Swiss Art Councilom Prohelvetia.

Foto: Dominik Labhardt

Foto: Dominik Labhardt