Predstava i radionica Martina Schicka!

Ganz novi festival nakon kratkog predaha nastavlja sa završnim tjednom svog programa!

Večeras, 15.10. u 20 sati pogledajte PLESNU PREDSTAVU MARTINA SCHICKA koji će svoj stage podijeliti s BRUNOM ISAKOVIĆEM, a 16.10. u 17:30 do 19:30 sati dođite na praktičnu radionicu Martina Schicka za i o publici. ULAZ NA SVE JE BESPLATAN!

Kliknite na event za još više info: https://www.facebook.com/events/658582014160368/?fref=ts

 Martin Schick (CH): HALFBREADTECHNIQUE (postkapitalizam za početnike)

15.10.2013. u 20:00 Polukružna &TD

Trajanje: 40 min / Ulaz besplatan

CULTURESCAPES U STUDENTSKOM CENTRU, plesna predstava

u suradnji s FESTIVALOM CULTURESCAPES BALKAN 2013. I SWISS ARTS COUNCILOM PRO HELVETIA.

Koncept i režija: Martin Schick

Izvode: Martin Schick i Bruno Isaković

“Sreća je jedina stvar koja se udvostručuje kada se dijeli“ rekao je Albert Schweitzer. Rad švicarskog izvođača i koreografa Martina Schicka temelji se na ovoj pretpostavci te zamagljuje granice između pozornice i stvarnoga života.HALFBREADTECHNIQUE na iznenađujuće se jednostavan, ali originalan način bavi nepravdom u svijetu. Schick pita: zašto zadržati sve za sebe kada toga ima dovoljno da se može dijeliti? Njegov je odgovor pružiti mnogim drugim umjetnicima – plesačima iz zemalja potresenih ekonomskom krizom – priliku da predstave sebe i svoj rad na njegovoj pozornici. U Zagrebu će Bruno Isaković predstaviti svoj talent uz Martina Schicka. Njegova nam uzbudljiva predstava mnogo govori o umjetnosti preživljavanja kao umjetnika i kao čovjeka u našem društvu kojime vlada novac. Ovaj inteligentan i ugodan uvod u post-kapitalizam à la Schick publici nudi materijal za razmišljanje.

NOT MY PIECE – postcapitalism for beginners from martin schick on Vimeo.

Koncept i izvedba: Martin Schick

MARTIN SCHICK slobodni je umjetnik i koreograf iz Švicarske koji živi u Berlinu. Radi na kazališnim predstavama, istraživanjima, performativnim aktima i instalacijama koji istražuju ljudsku ekonomiju i utjecaj socio-političkih pokreta na umjetničko okruženje i obrnuto. Nakon pohađanja privatne škole baleta, studirao je dramske umjetnosti na University of Arts u Bernu. Zatim je, nakon kratke karijere televizijskog i filmskog glumca, počeo raditi za nezavisnim kazališnim i plesnim produkcijama. U suradnji s Laurom Kalauz ostvario je CMMN SNS PRJCT (2011.) koji je upravo na svjetskoj turneji i Title(2009.) koji je 2009. godine osvojio ZKB pokroviteljsku nagradu u Theaterspektakel Zürich. 2012. godine stvorio je samostalno djelo pod nazivomNot My Piece u okviru BBI, koje je odabrano za Dane suvremenog švicarskog plesa 2013. Nedavno je surađivao s Interrobangom u Berlinu i u procesu je realizacije dva nova projekta: Holiday On Stage (premijerno prikazan u lipnju 2013.) i The Reality Project (premijera 2014., uz potporu europske mreže WEB).

“Izlažem se određenom procesu, vođenom temom, ekonomijom ideje/projekta i uključenim ljudima (većinu ovoga sam odabirem prema postojećem interesu, ali često se dogodi i slučajno). Ako sam nešto morao naučiti onda je to propusnost. Nisam se mogao ni želio odlučiti za stil izražavanja ili temu ili čak suradnju s ljudima. Što je šteta…jer je vrlo korisno biti ‘prepoznatljiv’ i puno je ugodnije. Ali ono za što sam zainteresiran je stanje ne-forme, stanje raznolikosti, pluralizma i paralelnog supostojanja stvari i svemira.”

Dođite na radionicu “Spektakularni gledatelj”!

Ganz je rekao svoje Doviđenja!, ne i Zbogom! pa nam stoga slijedi i radionica Martina Schicka ”Spektakularni gledatelj (praktična radionica za i o publici)”. O čemu se zapravo radi?

Sve više i više umjetnika zauzeto je aktiviranjem publike ili pričanjem o istoj. Stvaratelji i gledatelji postavili su se u čudan odnos. Ova radionica, umjetnicima i publici namjerava ponuditi prostor koji se bavi individualnom i kolektivnom inteligencijom. Najavljuje li sad ovaj tekst temu ove radionice? Jeste li ikada pogledali neku izvedbu/događaj zbog onoga o čemu govori? Zašto uopće dolazite na ovu radionicu? Želite li doći na predstavu? A na radionicu? Dođite 16.10. u 17.30h u Polukružnu &TD-a, ulaz je besplatan!

Sve dodatne upite i svoje prijave šaljite na mail ganznovifestival@gmail.com.