Konferencija za novinare u ponedjeljak!

U povodu održavanja trećeg izdanja  Ganz novog festivala, međunarodnog festivala razvojnog kazališta, (14.-22. rujna) te Tjedna izvedbenih umjetnosti Perforacije (5.-21. rujna), održat ćemo zajedničku  konferenciju za novinare, 9. rujna u Teatru &TD, a kako bismo predstavili suradnju ovih dvaju festivala te njihove pojedinačne programe. Početak je u 10:30 sati.

Perforacije ove godine slave peti rođendan s čak sedam premijera domaćih autora i dvanaest koprodukcija domaćih i inozemnih predstava, u sklopu svoje misije podrške domaćoj nezavisnoj sceni, ne samo u Zagrebu, već i Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Festival ove godine ostvaruje i brojne međunarodne kontakte i suradnje s Japanom, Australijom i Južnom Korejom,  a o programu će na konferenciji govoriti:

  • Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Perforacija
  • Petra Zanki koja u zagrebačkom dijelu Perforacija predstavlja premijeru Ephemerals
  • Nenad Sinkauz, koji s Alenom Sinkauzom predstavlja work-in-progress suradnje s Mikiko Kawamura na tekstu Ivane Sajko
  • Matthew Day iz Australije koji sudjeluje u rezidencijalnom programu s hrvatskim i slovenskim umjetnicima

Ovogodišnji Ganz novi festival, između ostaloga, donosi 7 umjetničkih rezidencija,  7 novih kazališnih lica i 7 novih predstava iz cijele Europe, 3 reprizne predstave, 4 radionice, 2 instalacije, filmski program 2 mlada video autora, suradnju s festivalom Perforacije, Culturescapesom i Francuskim institutom.  Program Ganza, umjetnike i partnere  pobliže će predstaviti:

  • Silvija Stipanov, umjetnička voditeljica festivala
  • Dewey Dell, talijanska izvedbena skupina koja otvara Ganz glazbenim projektom Tuono
  • Mirela Ivičević, kompozitorica, autorica projekta Planet 8 čiju premijeru možete pogledati na Ganzu
  • Davorka Begović, voditeljica Muzičkog salona SC i producentica predstava Malo je dovoljno i Planet 8, koje će se predstaviti na Ganzu

Pridružite nam se na početku još jedne kazališne sezone u uskoro ganz novom SC-u!