TRAŽE SE PLESAČI/IZVOĐAČI!

Za potrebe umjetničke rezidencije i probi za predstavu Marzo koja će se odvijati u Kinu SC, 11.09. i 12.09. od 15 do 17 sati,talijanska izvedbena grupa Dewey Dell traži dva plesača/ice.

Evo što kažu Dewey Dell:

  • trebamo dva plesača ili plesačice s plesnim iskustvom i/ili samopouzdane u ritmu i pokretu za kratku koreografiju i jednostavne ritmičke pokrete za uvježbavanje određenih scena na probama za predstavu Marzo
  • izvođači bi nosili posebno izrađene kostime na napuhavanje (pogledajte sliku)
  • trebamo izvođače osrednje visine i težine (oko 1,70m) jer je kostim veličine M
  • kostimi se lako nose, a pokret u njima postaje posebno zanimljiv i začuđujuć
  • trebamo volontereJ, a nudimo druženje, lijepu četverosatnu suradnju i garantiran ulaz na sve programe Ganz novog festivala!

Ako ste se u ovome pronašli, ako ste se zainteresirali, otipkajte nam svoje ime, prezime, kontakt mobitel i plesno iskustvo na email: ganznovifestival@gmail.com do 8.9.2013. u ponoć!

Dewey Dell (IT) je 2007. godine osnovalo četvero mladih ljudi: Teodora, Demetrio, Agata Castellucci i Eugenio Resta. Svi oni posjeduju jake vještine u različitim područjima, što je zahtijevalo da se svatko od njih posveti različitim aspektima rada, ali bez odricanja dimenzije kolektivnog stvaralaštva. Tako je Teodora autorica koreografija, Demetrio sklada glazbu, Eugenio je dizajner svjetla te se brine o tehničkim aspektima produkcije, dok Agata pomaže u izradi koreografije i brine se o različitim aspektima organizacije. Od 2007. radovi Dewey Della uključuju: à elle vide (2007), KIN KEEN KING (2008), Baldassarre (2009), Cinquanta Urlanti Quaranta Ruggenti Sessanta Stridenti (2010), Grave (2011/12) te različite oblike koncerata uživo u suradnji s glazbenom skupinom Demetria Castelluccia, Black Fanfare, Black Fanfare//Dewey Dell (2011) i Tuono (2012). Novi projekt za 2013. godinu je suradnja s dva japanska umjetnika, Kurom Taninom, asistentom redatelja kazališta Niwagekidan Penino i Yuichiem Yokoyamom, strip ilustratorom i kostimografom. Od 2007. godine Dewey Dell dio je Fies Factorya, projekta Cetrale Fiesa. Ime Dewey Dell odabrano je u počast Faulkneru i mladoj protagonistici djela Kad ležah na samrti, pod čijim se okom kolektiv priprema za lutanje prema ponoru.

www.deweydell.com